אנו רוצים לסייע לילדינו לרכוש את השפה האנגלית. כיצד נעשה זאת נכון?
בחרו כלים יעילים
לילדים סקרנות טבעית והם נהנים ללמוד ולהכיר דברים חדשים. עלינו לספק להם אפשרות לעשות זאת ולהנגיש להם את הכלים הטובים ביותר לשם כך.
עשו זאת מתוך כיף והנאה
ילדים שנהנים מן הלימוד – לומדים גם בלי לשים לב. חשוב שחוויית הלימוד תהיה מהנה. חברו את הילד ללימוד באמצעות תחומי העניין וההנאה שלו. הילד אוהב מוסיקה? שירים באנגלית יהיו דרך מצוינת ללימוד מילים חדשות ולפיתוח אוצר המילים; הילדה אוהבת משחקי קלפים? אין דרך מהנה מזו כדי ללמדה לזהות את האותיות. הכירו את ילדכם והתאימו לו את דרך הלימוד המהנה ביותר בעבורו.
התחילו בגיל צעיר
לילדים יש יכולת קליטה והפנמה טובה יותר משל מבוגרים. לימוד אנגלית בגיל צעיר יסייע בביסוס מיומנויות השפה אצל ילדכם ויעניק לו נקודת פתיחה טובה יותר להמשך ההתקדמות.
היעזרו במרחב שבסביבתכם כדי ללמוד אנגלית
האנגלית נוכחת בחיינו כמעט בכל מקום. היא מופיעה על המוצרים שאנו קונים, על שלטי הרחוב, על תוויות הבגדים ובמדיה לסוגיה השונים. השתמשו בכל אלו ועודדו את ילדכם לשים לב אליהם. אפשר לעשות זאת באמצעות משחק לזיהוי אותיות או שיר קליט וקליל. פעילויות מסוג זה יחברו את ילדכם לשפה האנגלית וימריצו אותו ללמוד ולגלות עוד ועוד.
תרגול הוא סוד ההצלחה
הדרך היחידה(!) להוביל את ילדכם לרמת שליטה מצוינת בשפה האנגלית היא באמצעות תרגול. ככל שילדכם יתרגל שימוש בשפה, הוא יחוש בנוח עימה והשפה תהפוך לו להרגל.
ומה לא לעשות, אתם שואלים?
אל תכריחו!
ילדים אינם לומדים מתוך הכרח! ייתכן שבאופן מעשי הם יבצעו את המשימה שיטילו עליהם, אך הם לא באמת ילמדו. החוויה הכללית תיזכר כלא נעימה ולא תעודד אותם להיות לומדים עצמאים בתחום. לימוד אמיתי נעשה מתוך בחירה וחיבור.
אל תנסו להשוות בין לימוד אנגלית ללימוד עברית!
קיים הבדל באופן שבו ילד רוכש שפת אם לאופן שבו הוא רוכש שפה שנייה.
העברית, שפת האם, נרכשת באופן טבעי באמצעות הקשר לסביבה. תחילה שמענו את השפה מהסובבים אותנו, אחר כך התחלנו לדבר בעצמנו ובהמשך פיתחנו את יכולת הקריאה והכתיבה.
שפה שנייה נרכשת באופן אחר. סביבתו של הילד אינה 'חיה' את השפה השנייה, ולכן תהליך רכישת שפה שנייה יחל בפיתוח יכולת הקריאה והכתיבה. מיומנויות אלה הן הבסיס ויאפשרו את התפתחות המיומנויות הנוספות של הבנת הנשמע ושל ההבעה בעל פה.
אל תבזבזו כספים לחינם!
הורים רבים משקיעים סכומי עתק במורים פרטיים לילדיהם. לפני שאתם עושים זאת – חשוב לזהות מה הצורך של ילדכם ולהגדיר במדויק מהי מטרת הלימוד. חשוב גם לזכור: הסברים וידע תאורטי שמקנה המורה הפרטי הם טובים ונצרכים, אך ללא תרגול עצמי של הילד לא תהיה התקדמות משמעותית.
אל תתייאשו!
הילד מתקשה? הפסיד חומר? לא רוצה ללמוד אנגלית?
אל ייאוש! יש בוודאי דרך לעזור לו.
עצרו לרגע את מרוץ החיים, שאלו את עצמכם: מה בדיוק תקוע? מקדו לעצמכם את הבעיה (בהתאם לגיל אפשר גם לשתף את ילדכם) – והדרך למציאת הפתרון תהיה קלה יותר.
בהצלחה!